ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Άρθρα
Άρθρα2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris.

Από τους 20-30 θανάτους που είναι συνδεδεμένοι με ανελκυστήρες κάθε χρόνο, το μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται στη συντήρηση, επί παραδείγματι τεχνικοί οι οποίοι έσκυψαν παραπάνω από όσο έπρεπε στο φρεάτιο με αποτέλεσμα να πέσουν ή βρέθηκαν μεταξύ κινούμενων μερών του ανελκυστήρα.
Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με διαφορετικού τύπου ατυχήματα, όπως άτομα τα οποία χωρίς να αντιληφθούν πως ο θάλαμος δεν ήταν στη θέση του, πέρασαν τη θύρα, είτε πιάστηκε το φουλάρι ή το κασκόλ τους στις θύρες του ανελκυστήρα. Στην πραγματικότητα προ των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, το μοναδικό ατύχημα ελεύθερης πτώσης στη μοντέρνα εποχή των ανελκυστήρων συνέβη το 1945 όταν ένα βομβαρδιστικό Β-2 χτύπησε το Empire State Building μέσα σε ομίχλη.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» δίνει πλέον τη δυνατότητα στις πολυκατοικίες να πραγματοποιήσουν σημαντικές επισκευές που προσφέρουν στους ενοίκους τους εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια μεγάλου λειτουργικού κόστους. Έτσι με ένα ποσοστό της τάξης του 30% ή 40%, που καλύπτεται από ιδία κεφάλαια ή από χρηματοδότηση μέσω τράπεζας με άτοκο δάνειο, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, σε διαμερίσματα και στον ανελκυστήρα.

Μία φανταστική εφεύρεση που γίνεται πραγματικότητα. Ο ανελκυστήρας που κινείται το ίδιο εύκολα οριζοντίως όπως και καθέτως ή αλλιώς το σύστημα Multi. Οι ανελκυστήρες, συνήθως, ρυμουλκούν την καμπίνα κατακόρυφα σε ένα φρεάτιο. Όμως, μια νέα καινοτόμα τεχνολογία, προσφέρει τη δυνατότητα να μετακινούνται και πλαγίως, ή και διαγώνια!
Ο ανελκυστήρας αυτός, δεν χρησιμοποιεί καθόλου τα παραδοσιακά συστήματα ανάρτησης με τη χρήση συρματοσχοίνων , όπου ο ανελκυστήρας περιορίζεται στην κάθετη κίνηση.